Reacties

“De foto’s die Boy heeft gemaakt zijn ons heel dierbaar. Boy is een integer en warm persoon, die meegaat in het ritme van de uitvaart waardoor ik geen moment was afgeleid door zijn aanwezigheid. Dat de foto’s zo prachtig en treffend zijn maakt Boy een echte vakman. Het laat zien dat hij niet alleen een heel goed product aflevert, maar vooral dat hij écht om mensen en hun verhalen geeft. Onze dank is groot!”
F.P.

“Steeds vaker zie je dat het afscheid wordt vastgelegd door een fotograaf. Maar helaas zit het nog wat in de taboesfeer. Dit omdat mensen vaak geen idee hebben wat het is. Op het moment dat je in het diepste van je verdriet zit ontgaan er dingen die je later kan terug kijken het wordt vastgelegd. Vijftien jaar geleden is mijn dochtertje overleden na de bevalling. Ik weet nog dat de zusters in het ziekenhuis foto’s maakte van mijn meisje. Ik dacht ‘Moet dat nou?!’ Nu ben ik zo dankbaar met deze foto’s want ik kan naar mijn meisje kijken wanneer ik wil. Dit heeft mij geholpen voor de verwerking. Maar wat had ik graag gehad dat alles was vastgelegd want wat was ze mooi toen ze in haar kistje lag. Mijn man zou een foto maken van ons meisje maar deed het toch niet omdat hij dacht dat het gek was. Had hij het maar wel gedaan want dan had ik haar lieve mooie gezichtje nog kunnen zien. In het ziekenhuis zijn alleen nare foto’s gemaakt van ons in onze diepste pijn en mijn meisje aan allemaal apparatuur. We hebben één foto waar ze op een aankleedkussen ligt en deze staat op onze kast in de huiskamer. Mijn lieve vader overleed het jaar daarop en toen was afscheidsfotografie nog helemaal niet aan de orde. Nee, dat hoorde niet dat er een fotograaf bij de uitvaart was. Maar wat had ik graag terug gekeken! Ik was zo trots op mijn vader want hij was zo mooi toen hij in de kist lag. Ik was bijna teleurgesteld als mensen niet in de kist keken. Er is mij die dag veel ontgaan en had het graag terug kunnen kijken. Afscheidsfotografie is daarom zo belangrijk. Een herinnering voor later.”
D.v.A.

“Wat ben ik blij dat ik deze mogelijkheid heb gekregen. ik moest eerst even aan het idee wennen om de begrafenis van mijn vader door een fotograaf te laten vast te leggen. Maar ben onwijs blij dat ik dit heb gedaan, ik heb een blijvende herinnering. Boy kijkt vanuit de wensen van de klant en doet er alles aan om het beste resultaat op foto te zetten. Het resultaat is dan ook prachtig.”
M.

“Boy Hazes wat zijn wij blij (toen nog wij) dat we jou als afscheidsfotograaf hebben genomen op mijn vrouw haar begrafenis. Wat ben jij een lief en zorgzaam mens. Meedenkend met ons eerste gesprek (wat mij best moeilijk lijkt als diegene erbij zit die komt te overlijden) over hoe jij als afscheidsfotograaf het beste uit je haalt op zo’n trieste dag. Wat ik persoonlijk heel prettig vond is dat je de tijd voor alles nam.
Wat ben jij een topper Boy Hazes!”
M.v.g Michael van V.

“Nog een mail om je, nog een keer, te zeggen hoe blij ik met het boek van J.G. ben en vooral ook hoe prachtig je het gemaakt hebt. Het blijft fijn om in te kijken en om aan iedereen te laten zien en dan natuurlijk ook weer mee te kijken. Iedereen die het ziet is geroerd en vol lof. Ook de kinderen pakken het steeds al ze hier zijn, dan zijn we samen weer even terug in de tijd.
Nogmaals dus mijn grote dank.”
Met liefs, J.

“Gisteren zag ik het fotoboek dat u gemaakt heeft van de uitvaart van onze vriend J.G.G.. Ik wil u hiermee complimenteren. Met name de integere wijze waarop u dit proces in beeld gebracht heeft “straalt” van de foto’s af. De afdruk kwaliteit van het boek is ook ongekend goed vind ik.”
M.V.

“Ik wil je nogmaals heel erg hartelijk bedanken voor de echt prachtige foto’s die je gemaakt hebt. Ik heb ze nog steeds niet allemaal bekeken, daarvoor is het te veel en te intens, wel heb ik inmiddels met verschillende mensen al voor het scherm gezeten om gedeeltes te bekijken. Ik ben verbaasd over hoe dichtbij jij hebt kunnen/durven komen ook op emotionele en bepalende momenten. Ik kan je zeggen dat ik het vooraf ook eng vond, het idee tijdens zo’n emotionele bijeenkomst gefotografeerd te worden; het idee van een buitenstaandersblik die alles vastlegt trok me niet echt aan. Maar ik begreep ook dat het belangrijk zou zijn om e.e.a. vast te houden, voor mij en de jongens en andere familie. Achteraf bezien kan ik alleen maar blij zijn; ik kan me eigenlijk alleen aan het begin enkele cameraklikken herinneren; vervolgens heb ik er niets meer van gemerkt; een enkele keer heb ik je voorbij zien “schuiven” voor een foto. Groot compliment voor jou hoe je het gedaan hebt; ook van anderen heb ik gehoord, dat je er steeds was, maar op een niet storende manier; dat is belangrijk. Het resultaat is nogmaals ronduit prachtig; ik ben je er oprecht dankbaar voor.”
M.

“Op een onmogelijke moment verscheen je in ons leven. Nog geen zes uur nadat ons jongste zoontje A. veel te vroeg was geboren, en nog korter nadat hij was overleden, maar ook bijna tegelijk met het moment dat zijn grote broer dat nieuws hoorde en zijn broertje zag. Op dat moment was jij misschien wel de enige die wist wat hij moest doen. Hoewel we elkaar maar kort hebben ontmoet is het resultaat van die ontmoeting, de foto’s die je in die omstandigheden hebt kunnen maken, een belangrijke dagelijkse factor in ons leven geworden.”
S.

boy hazes, rouwfotografie, afscheidsfotografie, uitvaartfotografie, fotografie, uitvaart, afscheid, amsterdam, fotograaf, crematie, Dela, yarden