Nieuws

Interessante momenten die ik wil delen dan doe ik dat op deze pagina.

Passie voor voetbal – april 2023

boyhazes-uitvaart-fotograaf-fotografie-ajax-amsterdam-pc-westgaarde-hond

Een beeld dat me nog lang zal bijblijven. Het moment vlak voordat ze hun vader de aula inrijden. De hond Annie ging mee en heeft tijdens de dienst rustig gelopen in de aula. Zelfs op plekken waar ik als fotograaf liever niet sta. Eigenlijk heeft dit beeld geen toelichting nodig.

Portretten en zakelijke fotografie | januari 2023

Voor velen ben ik na meer dan 10 jaar geen onbekende meer in de uitvaartbranche. Voor heel veel families heb ik de fotografie verzorgd van het afscheid met mijn indrukwekkende en mooie reportage en vooral mijn opvallende documentaire albums. Wat blijkbaar een aantal niet weten is dat ik naast de uitvaartbranche ook als fotograaf werkzaam ben in o.a. het theater, events, zakelijke fotografie. Dus ook voor uw portretten.
Heeft u een nieuw beeld nodig voor de socials, website of brochure neem contact met me op. Hoe we samen de foto’s maken? Ik werk heel ontspannen en we ontdekken zelf waar het moment zit. Ik kan mobiel werken, binnen en buiten (wel even het weer checken van te voren). Mijn doel is dat u op het de foto staat zoals u bent. Ik denk dan aan o.a. de uitstraling en locatie. Een ontspannen sfeer is in mijn beleving vaak al de helft van een pakkende foto.
Een kleine serie portretten (3-5 HR beelden zonder watermerk) met gebruik voor onbepaalde tijd kost slechts € 195,00 (excl. reiskosten en BTW). Ook voor portretten rij ik door heel Nederland. Neem contact met me voor voor overleg en een afspraak.
PS Meldingen, voor mij en voor u, krijgen altijd onvoorwaardelijk voorrang op een reeds gemaakte afspraak. Genoemde prijsindicatie is geldig voor heel 2023.

De vlinder | september 2022

© Boy Hazes - uitvaart - fotografie - afscheid - uitvaartfotograaf - afscheidsfotograaf

Tijdens het fotograferen in de kerk vliegt er een vlinder door de kerk. Langs de familie en weer langs de ramen en orgel. Na paar minuten landt ze naast me op een stoel. De een gelooft erin en de ander niet; ik vind het een prachtige vlinder. 🦋❤️

Plum | maart 2022

Een huisdier merkt dat er van alles gaande is. Dit lieve hondje, Plum, zal zijn baasje zeker gaan missen. Net als de familie, zijn vrienden en collega’s. Een lieve familie welke ik twee dagen, dinsdag en donderdag jl., heb mogen volgen. Met Plum had ik wel een klik, elke keer als ik binnen kwam even een van zijn knuffels laten zien. Zo lief. Het bijzondere van mijn beroep is dat ik in een zeer korte tijd een speciale band met de familie opbouw en een onvoorwaardelijk wederzijds vertrouwen. Mede daardoor lieten ze mij toe als fotograaf om o.a. samen met hen de kist te sluiten. De dochters gaan een weg in zonder hun papa. B. zonder haar man. Een grote troost is het hebben van elkaar en veel belangstelling vanuit de vrienden en collega’s. Juist deze collega’s hadden een bijzonder erehaag opgesteld langs de N-weg naar het crematorium. De kist, met alle bloemen, op een van de sleepwagens gevolgd door veel andere sleepwagens en personenauto’s. In de erehaag van materieel ook de brandweer, collega-bedrijven en ambulancepersoneel. Het zag er zeer imposant uit. De weg was veilig afgezet door hun eigen personeel op motoren. Ik heb me nog niet eerder zo veilig gevoeld als fotograaf zo midden op de autoweg. Vaak regel ik zelf het verkeer met lieve dwingende armzwaaien en daarna veel dankgebaren. Alles in een weer zeer fijne nauwe samenwerking met Jacqueline Keur. Deze ochtend heb ik de previews naar de familie gestuurd. Over paar weken maak ik het album wat ik, zoals altijd, persoonlijk bij ze ga bezorgen.

Het album bekijken | maart 2022

Het album breng ik altijd persoonlijk bij de familie. Ik heb een persoonlijk document voor ze gemaakt en het samen kijken is zo waardevol. Voor de familie en voor mij. In mijn beleving is het een soort van afronding. Deze avond bij de lieve familie het album bekeken. En de knuffel keek mee. Zo prachtig om te zien. Deze familie was ook heel blij dat ik hen niet heb belast met keuzes maken welke beelden in het album moeten. Ze hebben al veel moeilijke keuzes moeten maken de afgelopen weken.

Interview Haarlems Weekblad | februari 2022

interview Boy Hazes Haarlems Weekblad uitvaart fotografie fotograaf

Een mooi interview in bijlage ‘Rouw’, Haarlems Weekblad. Lees het hele artikel op:
https://www.haarlemsweekblad.nl/reader/68655#p=25
Altijd weer fijn gevraagd te worden om (mijn) uitvaartfotografie meer bekendheid te geven.

Aan het werk en een zelfportret | juni 2021

Als u zelf een mooi portret wil op locatie neem contact met me op. Voor zowel zakelijke fotografie, familieportret of een nieuwe profielfoto zit u bij mij helemaal goed. Ik kan mobiel werken op bijna elke locatie.

De Nieuwe Ooster met sneeuw | februari 2021

De Nieuwe Ooster Amsterdam - uitvaart fotografie Boy Hazes
Begraafplaats / crematorium De Nieuwe Ooster, Amsterdam.

De Nieuwe Ooster, een van de oudste en bekendste begraafplaatsen van Amsterdam. Als fotograaf ben ik hier zo vaak geweest. De prachtige kleuren groen van het glas in de deuren vanuit de aula naar de begraafplaats. Met de huidige regelgeving van de Covid-19 biedt de aula voldoende ruimte voor de familie en genodigden. Uiteraard hopen we allemaal dat we straks weer niet de moeilijke keuzes hoeven te maken wie wel en wie we niet kunnen uitnodigen. Als ik sta te wachten bij de ingang op aankomst van de rouwauto zie ik altijd een bekend gebeuren. Veel auto’s van genodigden willen direct het park oprijden. Alleen werkt dat niet zo. Aan de overzijde van de Kruislaan zijn parkeervakken gereserveerd voor uitvaarten. Wel dient men een papiertje op te halen bij het park. Hierop schrijft men het kenteken, datum de tijd en dat kan men op het dashboard leggen. Als ik foto’s maak van de aankomst van de rouwauto haal ik altijd de oranje pylonen weg bij het hek. Het felle oranje valt teveel op in de beelden. En dat doe ik al jaren. De portiers weten dat al. Sommige halen ze voor mij al weg.
De Nieuwe Ooster, Amsterdam – denieuweooster.nl

Tijdens een kistsluiting foto’s maken? | februari 2021

© Boy Hazes - uitvaart - fotografie - afscheid - uitvaartfotograaf - afscheidsfotograaf

Vaak wordt de vraag aan mij gesteld of ik ook beelden maak van het moment van de kistsluiting. Dan zeg ik ja. Sommige families aarzelen en ik begrijp de twijfel. Ik vertel hen dat juist die beelden achteraf zo waardevol blijken te zijn. Het zijn vaak de meest aangrijpende momenten. Het afscheid nemen van iemand nog te kunnen zien of te voelen. Juist dan zijn het de meest intieme momenten van het samenzijn van de familie. Uiteraard gaan de beelden waarop de overledene is te zien achterin het album. Ook bij het aanleveren van de beelden maak ik altijd twee bestanden. Bij het bestand waarin close-beelden zijn van de overledene geef ik dat duidelijk aan. Deze werkwijze hanteer ik al ruim tien jaar. In mijn beleving doet elke professionele uitvaartfotograaf dit. Dus ja, ik maak die beelden tenzij de familie aangeeft de beelden van dit moment niet te willen. Dat respecteer ik uiteraard. Ik wil het wel altijd besproken hebben dat de mogelijkheid vanaf mijn kant er is. Het gegeven, het besef dat de beelden er zijn is vaak al zo waardevol. Het moment om de beelden te bekijken kan men zelf bepalen. Het is zo éénmalig en ik wil voorkomen dat men achteraf spijt heeft dat er geen beelden zijn van de kistsluiting. Als de familie nog steeds twijfelt zeg ik dat ze altijd nog kunnen kiezen op de dag zelf. Ik maak die tijd voor ze. Het geeft mij een goed gevoel om bij dat moment dan toch aanwezig te moment zijn.

Sliedrecht neemt afscheid van José | december 2020

Boy Hazes uitvaart fotografie bij afscheid fotograaf Sliedrecht

“Afgelopen zaterdag vond onder grote belangstelling de uitvaartdienst van José Kraaijeveld plaats. Kraaijeveld, Sliedrechter in hart en nieren, was een graag geziene inwoner van Sliedrecht.”
https://www.hetkompassliedrecht.nl/lokaal/mensen/509465/sliedrecht-neemt-afscheid-van-jose.

Hoedenplank | november 2020

Boy Hazes uitvaart fotografie

Bijna altijd na een uitvaart neem ik een bloem mee naar huis. Het is een soort traditie geworden de laatste 7 jaar. De bloem leg ik op de hoedenplank achterin. Nadat ik het fotoabum heb gebracht bij de familie dan haal ik vaak de bloem weer weg. Niet altijd omdat het zo een mooi beeld geeft. Vaak mag ik zelf een bloem kiezen of ik krijg een bloem van de familie.

Kinderboerderij op St. Laurentius | 20 november 2020

Boy Hazes uitvaartfotograaf

Het blijft zo bijzonder, een kinderboerderij op Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius . Ik ga altijd na afloop nog even langs bij de geiten en de kippen. Even gedachten op nul zetten.

Boy in de media

Blog bij Onyx Uitvaart:

Onyxuitvaart.nl

Artikel in:

Het Kompas, Sliedrecht

Interview in:

Het Parool

Interview en podcast op:

DigifotoPro

Interview bij:

Linda Nieuws

Promotie clip van het TapasTheater (2019)

Social Media

Instagram:

www.instagram.com/uitvaartfotografienederland

Facebook:

www.facebook.com/boyhazesfotografie

Linkedin:

www.linkedin.com/in/boy-hazes

Mijn digitale flyers in PDF

Wilt u een set flyers ontvangen stuur me dan uw e-mail en adresgegevens. Dan stuur ik u een setje.