uitvaart fotografie de nieuwe ooster boy hazes

Nieuws

Nieuws

Aan het werk en een zelfportret | juni 2021

Als u zelf een mooi portret wil op locatie neem contact met me op. Voor zowel zakelijke fotografie, familieportret of een nieuwe profielfoto zit u bij mij helemaal goed. Ik kan mobiel werken op bijna elke locatie.

De Nieuwe Ooster met sneeuw | februari 2021

De Nieuwe Ooster, een van de oudste en bekendste begraafplaatsen van Amsterdam. Als fotograaf ben ik hier zo vaak geweest. De prachtige kleuren groen van het glas in de deuren vanuit de aula naar de begraafplaats. Met de huidige regelgeving van de Covid-19 biedt de aula voldoende ruimte voor de familie en genodigden. Uiteraard hopen we allemaal dat we straks weer niet de moeilijke keuzes hoeven te maken wie wel en wie we niet kunnen uitnodigen. Als ik sta te wachten bij de ingang op aankomst van de rouwauto zie ik altijd een bekend gebeuren. Veel auto’s van genodigden willen direct het park oprijden. Alleen werkt dat niet zo. Aan de overzijde van de Kruislaan zijn parkeervakken gereserveerd voor uitvaarten. Wel dient men een papiertje op te halen bij het park. Hierop schrijft men het kenteken, datum de tijd en dat kan men op het dashboard leggen. Als ik foto’s maak van de aankomst van de rouwauto haal ik altijd de oranje pylonen weg bij het hek. Het felle oranje valt teveel op in de beelden. En dat doe ik al jaren. De portiers weten dat al. Sommige halen ze voor mij al weg.
De Nieuwe Ooster, Amsterdam – denieuweooster.nl

Kistsluiting. Wel of geen foto’s maken? | 02-02-2021

Vaak wordt de vraag aan mij gesteld of ik ook beelden maak van het moment van de kistsluiting. Dan zeg ik ja. Sommige families aarzelen en ik begrijp de twijfel. Ik vertel hen dat juist die beelden achteraf zo waardevol blijken te zijn. Het zijn vaak de meest aangrijpende momenten. Het afscheid nemen van iemand nog te kunnen zien of te voelen. Juist dan zijn het de meest intieme momenten van het samenzijn van de familie. Uiteraard gaan de beelden waarop de overledene is te zien achterin het album. Ook bij het aanleveren van de beelden maak ik altijd twee bestanden. Bij het bestand waarin close-beelden zijn van de overledene geef ik dat duidelijk aan. Deze werkwijze hanteer ik al ruim tien jaar. In mijn beleving doet elke professionele uitvaartfotograaf dit. Dus ja, ik maak die beelden tenzij de familie aangeeft de beelden van dit moment niet te willen. Dat respecteer ik uiteraard. Ik wil het wel altijd besproken hebben dat de mogelijkheid vanaf mijn kant er is. Het gegeven, het besef dat de beelden er zijn is vaak al zo waardevol. Het moment om de beelden te bekijken kan men zelf bepalen. Het is zo éénmalig en ik wil voorkomen dat men achteraf spijt heeft dat er geen beelden zijn van de kistsluiting. Als de familie nog steeds twijfelt zeg ik dat ze altijd nog kunnen kiezen op de dag zelf. Ik maak die tijd voor ze. Het geeft mij een goed gevoel om bij dat moment dan toch aanwezig te moment zijn.

© Boy Hazes - uitvaart - fotografie - afscheid - uitvaartfotograaf - afscheidsfotograaf

Sliedrecht neemt afscheid van José | 16-12-2020

“Afgelopen zaterdag vond onder grote belangstelling de uitvaartdienst van José Kraaijeveld plaats. Kraaijeveld, Sliedrechter in hart en nieren, was een graag geziene inwoner van Sliedrecht.”
Lees verder.

Hoedenplank | 15-11-2020

Bijna altijd na een uitvaart neem ik een bloem mee naar huis. Het is een soort traditie geworden de laatste 7 jaar. De bloem leg ik op de hoedenplank achterin. Nadat ik het fotoabum heb gebracht bij de familie dan haal ik vaak de bloem weer weg. Niet altijd omdat het zo een mooi beeld geeft. Vaak mag ik zelf een bloem kiezen of ik krijg een bloem van de familie.

Boy Hazes uitvaart fotografie

media

Blog bij Onyx Uitvaart:

Onyxuitvaart.nl

Artikel in:

Het Kompas, Sliedrecht

Interview in:

Het Parool

Interview en podcast op:

DigifotoPro

Interview bij:

Linda Nieuws

Promotie clip van het TapasTheater (2019).

Social Media

Instagram:

www.instagram.com/uitvaartfotografienederland

Facebook:

www.facebook.com/boyhazesfotografie

Linkedin:

www.linkedin.com/in/boy-hazes

Mijn digitale flyers in PDF

Wilt u een set flyers ontvangen stuur me dan uw e-mail en adresgegevens. Dan stuur ik u een setje.

uitvaartfotografie | werkwijze | reacties | partners | contact