Afscheidsfotografie

Ik ben een mensfotograaf, zoals dat heet. Ik ben niet alleen vakfotograaf, ik ben ook mens. Een mens met empathie, inzicht en een groot hart. Afscheid nemen is een reeks van momenten met grote impact. Ik weet dat zelf uit ervaring. Als fotograaf denk ik met u mee en tijdens het afscheid blijf ik met u meedenken.

Ik heb grote expertise op het gebied van uitvaartfotografie of rouwfotografie. Ik noem het liever afscheidsfotografie. Respectvol en met empathie maak ik professionele foto’s en verzorg een boek met een journalistieke reportage. U kunt vertrouwen op mijn meer dan 10 jaar ervaring als afscheidsfotograaf. We kunnen een afspraak maken voor het doornemen van uw wensen en om nader kennis te maken.

Er zijn vaak vragen of onduidelijkheden over afscheidsfotografie. En dat begrijp ik. Wellicht worden een aantal vragen (deels) beantwoord door het lezen van reacties van families voor wie ik de fotografie heb mogen verzorgen.

“Ik moest eerst even aan het idee wennen om de begrafenis van mijn vader door een fotograaf te laten vast te leggen.
Maar ben onwijs blij dat ik dit heb gedaan, ik heb een blijvende herinnering.”

Het zijn vaak de details met de bijzondere herinnering. Een foto van een bloemstuk of een tekening met een speciale betekenis. Het vertrek van huis, de voorbereidingen en de uitvaartdienst. Een portret van de overledene en het sluiten van de kist. Een uitvaart en afscheid nemen hoeft zich niet alleen te beperken tot de aula. Elk afscheid is persoonlijk en maatwerk.

Ik ben zeer ruimdenkend en sta open voor bijna alles. Indien u vragen heeft neem dan vrijblijvend contact met me op. Vaak werkt het goed om persoonlijk of telefonisch uw vragen te beantwoorden.

“Iedereen die het boek ziet
is geroerd en vol lof.
Ook de kinderen pakken het steeds al ze hier zijn,
dan zijn we samen weer even terug in de tijd.”

 

Deze foto heeft een bijzonder verhaal. Wanneer ik een fotoboek aflever bij de familie zijn de reacties, de stiltes en de ogen de mooiste complimenten die ik kan krijgen. Een jongen van 6 keek me vandaag aan met een smile, wijzend naar een foto die ik van hem had gemaakt. Hij ging terug met oma en zijn nichtje om nog een roos uit de krans te halen bij het graf van zijn moeder. Daarna liepen ze voor me uit, terug naar de aula. Ik riep zachtjes zijn naam en over zijn schouder liet hij mij de roos zien. Die foto en dat moment blijft me bij. Ik heb dan ook dat beeld als laatste foto in het boek geplaatst. (foto met toestemming van M. en D.)

uitvaartfotograaf, rouwfotograaf, boy hazes, rouwfotografie, afscheidsfotografie, uitvaartfotografie, fotografie, uitvaart, afscheid, amsterdam, fotograaf, crematie, Dela, yarden